Jiu-Jitsu Sport Inn

Jiu Jitsu is een Japanse vechtkunst die de Samurai reeds in de middeleeuwen beoefenden.

Toen het Samurai-tijdperk ten einde liep, werden de principes en technieken na verloop van tijd in de openbaarheid gebracht en toegankelijk gemaakt voor anderen. Het is een zelfverdedigingskunst die zich kenmerkt door het gebruik maken van de kracht en beweging van de tegenstander. Het Jiu-jitsu heeft aan de basis gestaan van veel vechtkunsten en bevat daarom ook veel technieken die we terugvinden bij Judo, Aikido en Karate.

Het Jiu-Jitsu wordt bij Sport Inn op zodanige manier beoefend dat respect voor elkaar en plezier in de sport steeds centraal staan. Er wordt de gelegenheid geboden een zelfverdedigingskunst te leren die zeer effectief is en geschikt tegen allerlei aanvallen. Er worden verdedigingstechnieken geleerd tegen ongewapende aanvallen maar ook tegen tegenstanders die gebruik maken van wapens.

Het is een goede training ten behoeve van de lichamelijke conditie. Daarbij levert het beoefenen van Jiu-Jitsu een belangrijke bijdrage aan het ontwikkelen van zelfvertrouwen en zelfbeheersing.

Elke jiu-jitsuka dient lid te worden van de Judo Bond Nederland.

Bij Sport-Inn wordt Jiu-Jitsu beoefend conform het leerplan van de J.B.N..

Er is een jeugdgroep voor kinderen tot 15 jaar en een lesgroep met mensen van 15 jaar en ouder.

Lesrooster Sport Inn

Jiu-jitsu tot 14 jaar
Woensdag 19.30 uur – 20.30 uur

Jiu-jitsu vanaf 14 jaar
Woensdag 20.30 uur – 21.30 uur