Vechtsporten

dojo-min

  1. Judo
  2. Mixed Martial Arts (MMA)
  3. Boksfit

Judo

Judo betekent ‘zachte weg’ en is een van oorsprong Japanse zelfverdedigingskunst.  Voor opgroeiende kinderen is judo bijzonder geschikt m.b.t. de lichaamsontwikkeling. Je leert er spelenderwijs tegen een stootje kunnen, jezelf verdedigen en goed kunnen vallen (valbreken).
Wanneer je als kind hebt gejudood doe je ervaringen op waar je de rest van je leven profijt van hebt.
Deelnemers leren respect te hebben voor zichzelf en voor anderen met judo kun je al heel jong beginnen; kinderen vanaf 3 jaar leren spelenderwijs de verschillende technieken die het judo rijk is.

Voor kinderen die overtollige energie kwijt willen raken, is dit een goede sport. Judo is een sport waarbij je deze energie leert beheersen, maar is ook uitermate geschikt voor verlegen kinderen

Judo kun je recreatief en /of op wedstrijdniveau beoefenen. Bij judo is het niet de bedoeling iemand te bezeren, maar juist te leren waarderen; een item dat bij ons voorop staat.

Bij judo horen ook de bekende banden en slippen. Wanneer je de stof beheerst wordt je uitgenodigd voor een examen.
Deze examens worden op de sportschool afgenomen.

Aan wedstrijdjes doen we ook een paar keer per jaar. Je hoeft niet per se te winnen; het gaat om de ervaring die je er bij opdoet.

Judo Kinderfeestjes

Ben jij ook zo lekker sportief en houd jij wel van een potje stoeien en veel spelletjes spelen? Meer informatie

 

MMA

MMA staat voor Mixed Martial Arts en is een combinatie van verschillende vechtsporten zoals brazilian jiu jitsu, worstelen, grappling, judo, kickboksen en boksen.

Bij MMA wordt zowel staand als op de grond “gevochten “

MMA vechters zijn allround sporters die heel veel verschillende sporten onder de knie moeten krijgen.

Een jeugd MMA les bestaat uit een warmingup, judo en worsteltechnieken, staande technieken zoals boksen,kickboksen en ook worden er grondtechnieken getraind vanuit het brazillian jiu jitsu, grappling en judo. Leeftijd voor jeugd MMA is vanaf 8 jaar

martialarts1-min

Boksfit

Altijd al eens willen boksen maar is de drempel voor een boksles te hoog? Kom dan naar Boksfit en leer de basis van het boksen.  Deze lessen zijn zowel geschikt voor mannen als vrouwen en hebben naast de hoge mate van fun nog een aantal extra voordelen. Zo gaat het stress tegen, krijgt je zelfvertrouwen een boost, krijg je meer energie, word je fysiek en mentaal sterker en is het goed voor je sociale vaardigheden.